Jan-Paul Rutten (Gulpener Bierbrouwerij)

Hij is de achtste generatie die aan het hoofd van het familiebedrijf staat. Een mensgedreven organisatie die inzet op milieuvriendelijk en duurzame relaties met boeren in de omgeving, en dat geeft een enorme kracht. Jan-Paul Rutten van Gulpener Bierbrouwerij: “Als je liefde hebt en liefde kunt geven, ontvang je ook liefde. En dan bloeien er mooie dingen. In je privéleven, maar ook in een werksituatie."

“Mensen werken hier, omdat ze voelen dat ze bij ons echt iets kunnen toevoegen aan ons verhaal. Ze komen niet, omdat ze het hoogste loon krijgen, o ja, ze krijgen prima betaald. Maar er is altijd een bedrijf te vinden waar ze een paar honderd euro meer kunnen verdienen. Als dat je drive is, moet je hier niet zijn. Mensen gaan ook niet zomaar weg. Omdat ze het bij ons naar hun zin hebben. Dat is toch een van de meest bijzondere dingen, dat mensen met plezier 's ochtends naar hun werk komen en trots zijn op het bedrijf waarvoor ze werken. Dat is wellicht die vonk of die liefde die gelukkig maakt.”

“Wat bij mij goed werkt: geef persoonlijke aandacht, welgemeende persoonlijke aandacht. En probeer duidelijk en consequent te zijn. Met een duidelijk stip op de horizon, zodat iedereen snapt waar je naartoe wil. Dan pas ontstaat er iets gezamenlijks. Je verandert dingen niet van vandaag op morgen. Dat duurt een aantal jaren, en alleen als je heel consequent bent in waar je naartoe wil.”


Presentatie: Cor Hospes

Productie: Online Video Producties

Muziek: Flowers for a Lonely Soul