Benno Eenkhoorn (Breman Installatiegroep)

Bij Breman Installatiegroep leven ze hun waarden. In alles wat ze zeggen en doen draait het om rentmeesterschap, sociale betrokkenheid en gelijkwaardigheid. Dat culmineert in hun slogan Energiepositief. Groepsdirectielid Bernardo Eenkhoorn: “Je kunt pas energiepositief zijn als je echt de vrijheid en veiligheid hebt om jezelf te kunnen zijn, om zelf energiepositief te zijn, anders gaat dat niet werken. Je krijg geen energie als je niet wordt gevoed door je omgeving. Of dat je het gevoel hebt dat je thuis of ‘s weekends iemand anders bent dan op het werk.”

Daarom stimuleren ze bij Breman stimuleren dat iedereen zichzelf kan én mag zijn. Want dat is liefde, vindt Eenkhoorn, de ander accepteren en waarderen zoals hij, zij of hen is. “De stimulans om kwetsbaar te mogen en te durven zijn, dat is waanzinnig mooi. Omdat je dan met mensen in contact komt in plaats van functionarissen.”

Een gesprek over het belang van een familiehandvest, het verschil tussen gelijk en gelijkwaardigheid en gedrag als leidraad voor psychologische veiligheid. “Als je wat hoger in het bedrijf zit, moet je niet denken van, ik ben de baas en beter. Integendeel, hoe hoger je komt, hoe meer bazen je hebt. Je werkt voor de mensen en de mensen niet voor jou. Dus het is andersom”Presentatie: Cor Hospes

Productie: Online Video Producties

Muziek: Flowers for a Lonely Soul