Leuk te horen dat je wilt beginnen met bloggen. Want ook jij hebt het vast gelezen of gehoord: bloggen bezorgt je meer klanten en ambassadeurs. Omdat een goed geschreven blog zorgt voor verhalen die het waard zijn om (online) te delen, waardoor jij makkelijker online wordt gevonden.

Google loves blogs

Google is gek op blogs. Niet vreemd dat bedrijven en organisaties met een blog beter bij Google scoren, meer verkeer naar hun website trekken en hogere omzetten genereren. Bovendien geeft een blog je bedrijf een menselijk gezicht. Het maakt je toegankelijker en daardoor geloofwaardiger.

Tips en tricks

Een waarschuwing vooraf. Bloggen is niet makkelijk. Het is een ambacht. En dat leer je niet zomaar. Maar als je dat ambacht eenmaal onder de knie krijgt, zul je merken waartoe bloggen jou en je bedrijf of organisatie kan brengen. Mijn tips en tricks gaan je daarbij helpen.

Wat je leert

Aan de slag gaan we. De praktijk staat voorop. We beginnen met een opdracht en eindigen met een opdracht. Ik leer je bloggen vanuit de vier P’s. Tussendoor serveer ik tal van how to’s, en inspirerende voorbeelden.

Twee belangrijkste blogtips:

1) Schrijf vanuit je niche. Waar raak je niet over uitgesproken. Wat is je passie. Wees daarbij zo specifiek mogelijk. Hoe nauwkeuriger jij je niche omschrijft, des te sneller die opvalt bij mensen die je interesse delen. Heb je je onderwerp te pakken, bedenk dan twintig mogelijke artikelen. Als dat lukt, heb jij je niche in verhalen gevangen.

2) Denk vanuit je lezers. Klinkt heel makkelijk, maar het is misschien wel het moeilijkste wat er is. Want om je in je lezers te verplaatsen, moet je vooral eerst goed naar ze luisteren. Waar worstelen ze mee. Welke problemen of vragen kun je voor hen oplossen. Waar liggen ze ’s nachts wakker van. Teveel bloggers schrijven voor Google of horen liever zichzelf.

Waarom Cor?

Een ambacht kan jet beste leren van iemand die daarmee jaren is vertrouwd. Ik was twintig jaar journalist en tekstschrijver voor de bekendste (vak)tijdschriften en kranten van ons land. Schreef columns en was ghostwriter. Verder blog ik voor meerdere (internationale) platforms en natuurlijk op mijn eigen site.

Blogcursus op maat

Ik zorg voor een blogcursus op maat. Voor jou alleen of voor jouw afdeling of bedrijf. Incompany of op een andere locatie. Neem gerust contact op. Ik hoor graag van je.

(Visited 107 times, 1 visits today)